loading...
YourAds Here YourAds Here

من ودخترم

بازدید : 242
شنبه 14 تير 1399 زمان : 11:32

راديولوژي الف در الهيه

امروزه دندان پزشکي نوين براي تشخيص و درمان، نيازمند راديولوژي و عکس هاي متنوع عکس برداري پزشکي است. با وجود تنوع بسيار اين عکس ها، دندان پزشکان به سهولت مي توانند مشکلات فک و دندان ها را مشخص کنند و به روش درماني مناسب بپردازند. عکس فتوگرافي، opg و عکس ايمپلنت از متداول ترين عکس هاي راديولوژي به کار رفته در دندان پزشکي هستند.

8to0_e6.jpg

عکس فتوگرافي

در درمان هايي که به تغيير در ظاهر بيمار منجر خواهد شد، بايستي عکس هايي وجود داشته باشد تا روند اين تغييرات را ثبت کند. به اين نوع عکاسي، فتوگرافي گفته مي شود که زير شاخه اي از عکس برداري پزشکي است.

نحوه انجام فتوگرافي

براي انجام فتوگرافي عکاس حرفه اي و متخصص اين امر، در يک آتليه مناسب، با دوربين عکاسي اقدام به عکس برداري از بيمار مي کند. عکس خانم ها بدون آرايش و عکس آقايان با صورت اصلاح شده بايد باشد تا پزشک دچار خطاي ديد نشود.

در طول انجام کار، عکاس نکات متعددي مانند نورپردازي، زاويه ديد، پس زمينه، کنتراست، وضعيت سر بيمار، نبود سايه و طبيعي بودن حالت چهره را در نظر دارد. بعد از پايان عکس برداري، عکس ها بدون هيچ روتوش يا اصلاحي، در اندازه هاي واقعي چهره، همراه با سي دي به پزشک ارجاع مي شود.

کاربرد فتوگرافي

عکس فتوگرافي در زمينه هاي مختلف پزشکي و دندان پزشکي مورد استفاده قرار مي گيرد. جراحان پلاستيک، جراحان بيني و دندان پزشکان بيش از ساير تخصص ها از خدمات اين نوع از عکس برداري بهره مي برند.

پزشک يا دندان پزشک در معاينه اوليه بيمار، او را به بخش فتوگرافي ارجاع مي دهد. پس از مشاهده عکس ها، پزشک بهترين شيوه را براي جراحي و يا روش هاي درماني ديگر در نظر گرفته و مراحل را براي بيمار توضيح مي دهد. برخي از جراحان از عکس هاي اوليه بيمار استفاده کرده و با طراحي کامپيوتري چهره نهايي او را ترسيم مي کنند تا او از نتيجه عمل، تصور درستي داشته باشد.

عکس فتوگرافي ارتودنسي

از کاربردهاي مهم فتوگرافي مي توان به عکس فتوگرافي ارتودنسي اشاره کرد. دندان پزشک براي داشتن تشخيص درست از وضعيت فک و دندان ها، از عکس هاي فتوگرافي استفاده مي کند. عکس فتوگرافي ارتودنسي در چند وضعيت مختلف مانند رو به رو، فک بالا و فک پايين تهيه مي شود.

وضعيت قرارگيري دندان ها در فک و شکل صورت و چانه بيمار در عکس به کمک دندان پزشک مي آيد تا تصميم دقيق تري اتخاذ کند. بعد از پايان دوره ارتودنسي، عکس فتوگرافي تجديد مي شود تا تغييرات به وجود آمده در فک و دندان ها، به وضوح ديده شود.

عکس فتوگرافي از زواياي مختلف

فايده عکس فتوگرافي

  1. بسياري مواقع پيش آمده که بيمار بعد از پايان ارتودنسي، از نتيجه کار رضايت ندارد. در اين هنگام مشاهده عکس قبل و بعد از ارتودنسي، به وي کمک مي کند تا روند بهبودي را به صورت ملموس درک کند.
  2. فايده ديگر وجود فتوگرافي، استفاده از خدمات سازمان هاي بيمه گر است. اين سازمان ها براي تکميل پرونده پزشکي بيمار، عکس هاي فتوگرافي را نيز ضميمه پرونده مي کنند.
  3. در اختلافات حقوقي بيمار و پزشک نيز عکس هاي فتوگرافي به عنوان يک سند قابل عرضه در دادگاه است.
  4. در امور آموزشي عکس هاي فتوگرافي به عنوان يک ابزار آموزشي قوي عمل کرده و دانشجويان را به طور محسوسي با موضوعات تدريس شده، آشنا مي کند.

عکس opg

هنگامي که بيمار براي ترميم يا عصب کشي به مطب دندان پزشکي مراجعه مي کند، دندان پزشک نياز دارد تا ميزان پوسيدگي، وجود کيست يا عفونت در لثه و وضعيت ريشه ها را بداند و براي درمان اولويت بندي کند. در اين شرايط يک عکس opg که تمام دندان هاي دو فک را نشان مي دهد، وسيله مناسبي براي تشخيص وضعيت است.

عکس opg در الهيه

يکي از مراکزي که براي تهيه عکس opg در الهيه و مناطق اطراف در دسترس شهروندان قرار دارد، مرکز راديولوژي الف با تجهيزات مدرن و کادر توانمند است که به بهترين شکل خدمات راديولوژي فک و صورت را ارائه مي کند.

عکس ايمپلنت

براي افرادي که يک دندان خود را از دست داده اند، کاشت ايمپلنت انتخاب درستي است. اما فرايند ساخت و قرارگيري ايمپلنت در فک، پروسه اي دقيق و حساس است.

شرايط فک و دندان ها و موقعيت عصب و عروق در اين کار بسيار اهميت دارد. نمي توان بدون در نظر گرفتن تمام اين نکات، اقدام به کاشت ايمپلنت نمود. زيرا ممکن است در جراحي فک، به اشتباه عصب ها و يا سينوس ها آسيب ديده و مشکلات فراواني براي بيمار ايجاد شود.

از اين رو دندان پزشک قبل از هر کاري عکس ايمپلنت را درخواست مي کند. عکس ايمپلنت از طرق مختلف راديولوژي به دست مي آيد. روش هايي مانند cbct، opg، سي تي اسکن، راديوگرافي سينوس ها و راديوگرافي جمجمه براي تهيه اين عکس به کار مي رود.

هنگامي که وضعيت فک و عصب ها براي دندان پزشک مشخص شد، ايمپلنت ساخته شده در فک قرار گرفته و ثابت مي شود. بعد از کاشت نيز يک عکس مي تواند موفقيت جراحي را تاييد کند.

ممکن است فردي بعد از کاشت ايمپلنت به مشکلاتي نظير درد و تورم دچار شود. در اين شرايط نيز نخستين دستور دندان پزشک، مراجعه به بخش راديولوژي و عکس برداري از ايمپلنت است تا علت درد و تورم معلوم شود.

عکس ايمپلنت

عکس ايمپلنت در فرشته

اگر به مطب دندان پزشکي مراجعه کرديد و دندان پزشک پيشنهاد يک عکس ايمپلنت داد، مي توانيد براي گرفتن عکس ايمپلنت در فرشته و ساير مناطق به راديولوژي الف واقع در ميدان الف، خيابان مقدس اردبيلي مراجعه کنيد.

مديريت مرکز راديولوژي الف با داشتن کادري مجرب و فضاي مناسب براي انواع خدمات راديولوژي فک و صورت، کيفيت و دقت عکس هاي ايمپلنت را تضمين مي کند.

منبع: مجله سلامت

نظرات این مطلب

تعداد صفحات : 120

درباره ما
اطلاعات کاربری
نام کاربری :
رمز عبور :
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    خبر نامه


    معرفی وبلاگ به یک دوست


    ایمیل شما :

    ایمیل دوست شما :



    چت باکس




    captcha


    پیوندهای روزانه
    آمار سایت
  • کل مطالب : 121
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 10
  • بازدید کننده امروز : 11
  • باردید دیروز : 8
  • بازدید کننده دیروز : 9
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 37
  • بازدید ماه : 1105
  • بازدید سال : 1105
  • بازدید کلی : 63709
  • کدهای اختصاصی